Як правильно встановити відеореєстратор в автомобілі?

Як правильно встановити відеореєстратор в автомобілі?

В умовах інтенсивного дорожнього руху відеореєстратор став незамінним гаджетом для водія.

Він виступає як гарант правової безпеки водія і здатний захистити його в складній ситуації, зафіксувавши ДТП.

Правильно підібрати модель – це лише невелика складова успіху експлуатації. Важливо вибрати місце та встановити відеореєстратор, щоб було забезпечено зручність використання, а сам гаджет не заважав водію під час керування автомобілем. Замовити встановлення відеореєстратора ви можете на сайті: https://www.stopugon.com.ua/ustanovka-videoregistratora-v-avtomobil/.

Загальні правила вибору місця встановлення відеореєстратора

Розміщений прилад повинен бути надійно закріплений і не заважати водієві, перекриваючи частину огляду при погляді на дорогу. Серед інших міркувань вибору вдалого місця виділяються:

  1. Верхнє розташування (біля верхньої кромки лобового скла). У цьому місці прилад краще захищений від сонячних променів. Тільки сонце, що сходить або заходить, розташоване над горизонтом, ускладнюватиме зйомку.
  2. Розташування торпедо. Вибір такої позиції відеореєстратора обґрунтовано у разі великої маси приладу, неможливості кріплення на лобовому склі.
  3. Зона дії інших пристроїв враховують місця розташування подушок безпеки. При їх спрацьовуванні прилад повинен залишитися на місці, продовжувати зйомку та фізично не постраждати.

З урахуванням таких міркувань не варто купувати масивний гаджет, щоб потім не ставити питання куди його розмістити. Зручним місцем є майданчик біля або позаду салонного дзеркала. Варто враховувати, що у разі монтажу приладу за дзеркало його не вдасться розмістити для зйомки в салоні або збоку. Такі моменти не виключені, наприклад, за конфліктних ситуацій на дорогах.

На вибір місця здатний вплинути і спосіб кріплення. Штатив з присоскою не завжди вдається встановити в обмеженому просторі. Але й варіантів з двосторонньою липкою стрічкою сьогодні продається не багато.

Забезпечення живлення відеореєстратору

Майже всі гаджети забезпечені можливістю підживлення батареї від прикурювача або розетки. Встановлений пристрій не повинен обмежувати дії водія звисаючими проводами. На самому початку необхідно пропрацювати контур прокладки кабелю живлення.

Як правило, виробники не заощаджують на довжині шнура. При середній довжині близько 4 м. – цього достатньо, щоб потай провести кабель по салону. Найбільш зручними деталями інтер’єру для укриття проводу є:

  • стельова панель;
  • бічна панель на передніх стійках;
  • пластикові деталі центрального торпедо;

нижня частина центральної консолі (в районі бардачку) або під обробкою в ногах переднього пасажира.

Допускається зовнішнє прокладання кабелю з використанням пластикових тримачів, але це не найкращий варіант з візуальної точки зору.

Забезпечити постійне живлення в прикурювачі можна залежно від роз’єму шнура. Якщо це роз’єм USB, то використовують перехідник. У разі залучення гнізда для інших цілей, дроти можна припаяти на місці контакту зі зворотнього боку.

Вся робота з встановлення приладу та прокладання проводів займе не більше години. Але після цього користування приладом не відволікатиме водія від керування автомобілем.